Article image

Mládež o víkendu: Od dominantních výkonů po těžké porážky

U17 – Extraliga

USK Praha – Sršni 104:39

Soupeř od prvních vteřin dominoval a nenechal nikoho na pochybách, kdo v tomto utkání zvítězí. My bez kapitána Rybaříka působili místy v prvním poločase až trapným dojmem. Ve druhé půli se náš výkon přece jen trochu zvedl. Bohužel právě v těchto chvílích se zranil Teodor Kačírek, což mrzí více, než prohra samotná.

Sokol pražský – Sršni 108:58

V Žitné ulici jsme nastoupili do utkání bojovněji a chvíli se i zdálo, že bychom mohli být pro favorita nepříjemným oříškem (9:9). Avšak pokud v utkání vyrobíme šílených 45 ztrát, nemůžeme pomýšlet na nic jiného, než další debakl.

Chvílemi jsme schopni ukázat tvář, kterou se chceme prezentovat – bojujeme, umíme se vyrovnat s výškovou převahou soupeře, hrajeme rychle a jednoduše. V zápětí však vše zahodíme naprosto stupidními chybami. Na tom musíme zapracovat.

U14 – Žákovská liga

Sršni – Tigers ČB 101:38

Sestava a body: Vybíral 24, Šmíd 24, Šiller 14, Gyebi-Ababio 12, Šálek 7, Rádr 7, Vovesný 4, Hromádka 3, Vojtěchovský 2, Jandečka 2, Černý 2

Tigers ČB – Sršni 71:98

Sestava a body: Šmíd 27, Vybíral 22, Šiller 19, Vovesný 10, Gyebi-Ababio 10, Šálek 6, Rádr 2, Vojtěchovský 2, Hromádka, Jandečka, Černý

Vydařená dvojička s ČB velmi napověděla, jestli si po Vánocích zahrajeme žákovskou extraligu. Zatímco domácí utkání jsme zcela ovládli a udrželi ČB na 38 bodech, utkání na venkovním hřišti nás zastihlo velmi nekoncentrované až laxní. Domácí si chtěli napravit reputaci, a to se jim 3.čtvrtiny dařilo. Zcela jsme propadli na obranné polovině, kde jsme se nechali obcházet v situacích 1 na 1 a darovali tygrům hodně jednoduchých košů. I přes 98 daných bodů, jsme se v útoku velmi trápili. Nedávali jsme jasné šance z pod koše. To soupeře ještě více nabudilo a šlapal po nás na hraně svých možností. Až poslední desetiminutovka rozhodla, že urveme i druhou výhru. Pochvala pro tým ČB, který se oklepal z vysoké porážky v Písku a ukázal, že rozhodně basketbal hrát umí. Sice nám zbývá ještě 6 zápasů, ale tyto dvě výhry nás posunuli o velký krok k prvnímu cíli sezóny, a to je postup do extraligy.

U13 – Nadregionální turnaj

Sršni – Brno 88:43

Sršni – Sokol pražský 61:49

Hráči ročníku 2013 se tentokrát vydali na nadregionální turnaj do Brna do haly Morenda.

V prvním utkání jsme změřili síly se soupeřem z Brna. Od začátku utkání jsme určovali tempo, velmi dobře bránili a hráli tak spousty rychlých protiútoků. V druhém utkání nás čekal soupeř ze Sokola Pražského. Utkání bylo po celou dobu velmi vyrovnané, avšak stále jsme drželi desetibodový rozdíl, který nakonec vydržel až do závěrečného hvizdu. Musím kluky pochválit, jak zvládli druhé utkání po tom, co už měli odběháno utkání první a odmakali celý turnaj na plno až dokonce. Velký dík patří zastupujícímu trenérovi Kevinovi Humpálovi a také rodičům, kteří s kluky cestovali do Brna.

\\vserver2\vedeni\janovskym\Plocha\09840fe2-a83a-4c45-b5a3-39fedc9cad2a.jpg

U11 – OP U12

Sršni - Tigers České Budějovice d 58:15
Sršni - Oceloti Týn nad Vltavou 80:10

Nejmladší minižáci odehráli další kolo soutěže U12. Soupeři nás moc neprověřili, i proto jsme v druhém zápase přistoupili ke hře bez driblinku. To nás přinutilo většímu pohybu. Kluci předvedli několik pěkných basketbalových akcí a zaslouženě dvakrát zvítězili.


Author Redakce
Sdílet článek