Article image

Preview Opava

Po týdenním volnu se představíme v neděli 20. října od 17:00 proti týmu BK Opava.

Náš soupeř se nachází v tabulce až na osmém místě, kdy dokázal vyhrát v Pardubicích a domácí derby s NH Ostrava a naopak neuspěl na domácí palubovce proti dosud neporaženému Nymburku, prohrál na pražské Folimance a v posledním kole doma nestačil na Děčín, ačkoliv v utkání vedl už o 18 bodů. Nicméně po událostech, kdy město zasáhly povodně a celý klub namísto závěrečné přípravy bojoval s tímto živlem, nejsou prozatímní výsledky vypovídající. Opava teď měla týden čas potrénovat, vracejí se jí hráči z marodky a na jihu Čech bude chtít potvrdit roli jediného mistrovského týmu vyjma Nymburku za posledních dvacet let. Ten družina coache Czudka získala v předloňské sezóně 2022/2023.

Hlavní tváří týmu je Jakub Šiřina. Bývalý český reprezentant a MVP Kooperativa NBL řídí svou levačkou rozehrávku soupeře. Na této pozici ho skvěle doplňuje Radovan Kouřil a čerstvá posila z USK Praha, Marek Vyroubal. Na křídlech najdeme bojovníky s výbornou střelou Švandrlíka, Slavíka, Farského nebo Zbránka. Za zmínku také určitě stojí nestárnoucí legenda a trojkařský specialista Larry Jurečka. Pod košem pak najdeme Šimona Puršla nebo jediného cizince v týmu Roberta Howarda, který se rychle vypracoval v oporu týmu. Opava má velice silnou lavičku, takže nemůžeme očekávat, že tento duel zvládneme na šířku kádru. Navíc jeho osa je dlouho pohromadě a může spolu hrát i poslepu.

Náš tým však stále drží neporazitelnost a po výhře v Olomoucku, byť až v infarktové koncovce po prodloužení, navlékl sedmý vítězný korálek. Vstupenky na utkání s BK Opava mizí rychlostí světla a v Sršním hnízdě nás tak čeká báječná atmosféra. S Vaší podporou v zádech proto určitě nebudeme chtít dát svou kůži lacino. I přes postavení v tabulce nejspíš nejsme favorit utkání, uděláme však maximum pro úspěch, a pro to, aby každý Sršeň odcházel z haly hrdý na náš tým.

Trenér Jan Čech: O naší vítězné jízdě už bylo napsáno mnoho a všichni Sršni si to užívají plnými doušky. V neděli nás čeká další duel, ve kterém bude Sršní hnízdo praskat ve švech a nejspíš zažije největší návštěvu ve své historii. Hrajeme proti zkušenému, sehranému týmu s širokou rotací, jehož jediným cílem je finálová účast. Celý týden se snažíme na utkání co nejlépe připravit a nechceme si připouštět vůbec žádný tlak. Přeci jen porazit Opavu by bylo něco velkého, ale k tomu musí vše dokonale sednout a nemůžeme se přizpůsobit hře soupeře.

Kapitán Vojtěch Sýkora: Určitě do utkání půjdeme s tím, že chceme vyhrát a udržet především domácí neporazitelnost v letošní sezóně. Na druhou stranu náš poslední výkon s Olomouckem měl do ideálu daleko a zároveň jsme si moc dobře vědomi toho, jak kvalitní a zkušený tým Opava má, takže do utkání ani přes naši letošní bilanci určitě nepůjdeme z pozice favorita. Proto musíme zůstat nohama na zemi a připravit se na utkání tak, abychom do něj vstoupili s maximální koncentrací a nasazením.

Nejistý start: Jakub Šurý (stehenní sval)


Author Redakce
Sdílet článek