Article image

Víkendové výsledky mládeže

U15 – Žákovská liga

Sršni – BA Radotín 77:45

Sestava a body: Němeček 21, Kašík 13, Konrád 10, Pošta 8, Peniaštek 7, Kroupa 6, Pinkas 5, Iványi 4, Dušek 2, Šmíd 1, Mareš, Mallier

Sršni – Jižní Supi 83:61

Sestava a body: Peniaštek 16, Kašík 15, Konrád 14, Němeček 11, Pošta 8, Šmíd 5, Mareš 4, Pinkas 4, Mallier 4, Iványi 2, Dušek

Poslední kategorie, která započala sezónu byla U15. Na domácí palubovce jsme přivítali tým Radotína a Jižních Supů. Obě utkání skončila kontrolovanou výhrou, když jsme rozhodující náskok získali již v první půli. Ale naše hra příliš přesvědčivá nebyla. Od druhého týmu na loňském Mistrovství ČR je třeba očekávat daleko koncentrovanější a bojovnější výkon, než jsme předvedli. Nikdo nám nedá nic zadarmo, to si všichni hráči musí uvědomit, a také tak ke každému utkání přistupovat.

U11 – OP U11

Sršni – Tigers České Budějovice dívky¨ 106:2 a 82:2

Nejmladší minižáci odehráli dva zápasy proti děvčatům z Budějovic. Naši kluci byli výrazně zkušenější a tomu odpovídal i průběh zápasu. Následující víkend nás prověří soupeři, kteří budou o rok starší. To by mělo být měřítko naší výkonnosti.

U10 – OP U11

BK Strakonice : Sršni Písek „B“ 119:12

BK Strakonice : Sršni Písek „B“ 91:10

V neděli jsme odehráli dvě utkání proti Strakonickým děvčatům. Už během rozvičky bylo poznat, že naši soupeřky jsou mnohem zkušenější a vyzrálejší, pro mnoho kluků to také byla první zápasová zkušenost. To se také projevilo v utkání, kde jsme měli problém přejít do naší útočné poloviny. Holky nás drtily a my jsme hráli strašně ustrašeně. Nicméně, byly tam také krásné momenty, kdy jsme nepříjemnou obranu soupeřek překonali a dokázali jsme skórovat.

Druhé utkání jsme zahráli o něco lépe. Kluci už byli méně vyplašení a postupně ukazovali to, na čem v tréninku pracujeme. Zatímco děvčata již umí bránit a správně si nabíhat v útočné fázi, my se teprve učíme základní basketbalové dovednosti. Výsledné skóre tak sice vypadá strašidelně, ale je třeba si uvědomit, že kluci jsou opravdu ještě na začátku a pokud pořádně potrénují, budou se rozdíly i proti starším soupeřům zmenšovat. Těším se na další tréninky a na společnou sezónu.

Děkuji také rodičům za pomoc s dopravou a podporu v hledišti.





Author Redakce
Sdílet článek