Photomate logo GENERÁLNÍ PARTNER KLUBU

Historie

Jak to začalo

Počátky Sršňů musíme hledat ve školním roce 1995/1996, kdy basketbalový fanatik, začínající učitel Miroslav Janovský dal v rámci 3. ročníku dohromady kluky, které soustředil v jedné třídě. K asistenci při trénování přemluvil bývalého basketbalistu a tatínka dvou kluků, Dalibora Peška a první basketbalové mužstvo Sršňů bylo na světě. Kádr tvořili: Petr Englický, Ivo Kaiser, René Rattay, Ondřej Pešek (2. ročník), Libor Pešek (4.ročník), Štěpán Mašek, Tomáš Ševčík, Michal Baxa, Robert Bahník, Ondřej Sztolarik, Aleš Lejčar, Petr Horčička, Filip Hecl a Pavel Horský. Během několika let tito mladíci dosáhli řady basketbalových úspěchů a stali se příkladem mnoha desítkám kluků v Písku, kteří chtěli hrát basketbal jako oni a také se chtěli jmenovat Sršni.

Fotografie

Spolupráce s ZŠ J.K.Tyla

Jako klíčová se ukázala úzká spolupráce se ZŠ J.K.Tyla, v jejíž malých tělocvičnách každý den řádí basketbalový potěr a kde od prvních tříd fungují neoficiální basketbalové třídy a od šestých tříd pak sportovní třídy oficiální.

Současnost

V současnosti jsou Sršni tréninkovým střediskem mládeže a Sokolským centrem. Dlouholetá systematické práce přinesla ten výsledek, že v řadě týmů Sršňů vyrůstají talentovaní basketbalisté. Minižákovské týmy prakticky pravidelně vítězí v krajských soutěžích a dosahují velice slušných výsledků i v konfrontaci s nejlepšími týmy v ČR na minibasketbalových festivalech, které jsou neoficiálními MČR. Počínaje mladšími žáky a konče muži, hrají všechna naše „A“ družstva ligové soutěže a ani v nich si nevedou špatně.

Fotografie

Výsledky našich týmů v sezónách:

Facebook